Köket

11.12.2019

Av det ursprungliga köket i Lilla Teatern fanns inte mycket kvar att bevara när vi tog över huset. Vedspisen hade rivits ut tidigare och golvet var ruttet på sina håll. Det var ett stort myrbo i skafferiet, men vi valde ändå att bevara det och byta ut den nedre delen av skåpet bara. 

Även köket hade samma plywoodpanel som salen, och den har vi bevarat i den mån det gått, och byggt likadan på den nya väggarna mot badrummet och mot köksinredningen. 

Vi byggde en liten kub, bakom vilken det kommer att dölja sig ett badrum med ingång från trapphallen. På så vis fick vi plats med två badrum i huset, ett under trappan och ett här bakom kuben. 

Vi klurade länge på hur vi skulle göra då vi inte ville förstöra de två rummen på övervåningen, och lösningen blev efter vårt tycke helt ok.  

Köket blev med denna lösning några kvadrat mindre, men egentligen mer praktiskt än tidigare, och rummen på övervåningen kan nyttjas för café och bibliotek. Det är ju alltid svårt att hitta ytor för att få in toaletter i gamla hus och innebär oftast någon form av kompromiss.

Taket och skafferiet fick samma grå färg som vi använt till knutbrädor, listverk i salen och till tak i hall och toalett (Ottossons zinkvit bruten med några procent Gysinges grönjord).