VÅR RENOVERING

Vi fick tillträde till huset våren 2017 och påbörjade under sommaren det stora renoveringsprojektet. Byggnaden uppfördes 1926-1927 och hade fått stå orörd en längre tid när vi tog över fastigheten. De huvudsakliga förändringar som skett i huset sedan byggnaden uppfördes har tack och lov inte förändrat husets ursprungliga karaktär. 

Vi har i därför kunnat bevara plywoodpaneler, pärlspontspaneler och byggt nytt i en stil som förhoppningsvis kan anses harmonera med husets ålder och övriga snickerier och listverk. 

Välkomna att ta del av vårt bildgalleri från tiden innan renovering, tiden under och nutid!

Huset

14.12.2019

Renoveringsår: 2017-2019.

Salen

13.12.2019

Salen, med scen och läktare, har en panel av plywood och hade ursprungligen en papp ovanför panelen upp mot tak. När vi övertog huset hade pappen fått ett täcke av masonit, som vi låtit sitta kvar och valt att tapetsera.

Trädgården

12.12.2019

Det har aldrig funnits någon egentlig trädgård till huset. Framför huset fanns en gårdsplan och bakom huset fanns troligen en liten gräsyta som förband huset med uthuset, som också rymde de två dubbel-utedassen (jodå, de finns kvar i dag och de kommer att bevaras).

Köket

11.12.2019

Av det ursprungliga köket i Lilla Teatern fanns inte mycket kvar att bevara när vi tog över huset. Vedspisen hade rivits ut tidigare och golvet var ruttet på sina håll. Det var ett stort myrbo i skafferiet, men vi valde ändå att bevara det och byta ut den nedre delen av skåpet bara.