OSCAR OCH DEN ROSA TANTEN

En hyllning till livet!
Med: Ing-Marie Carlsson.

Foto: Lars Kroon
Foto: Lars Kroon

Lördag 19 oktober 2024, kl. 19:00. Biljetter släpps under sommaren.


"Hej Gud, Jag heter Oscar. Jag är tio år och jag har satt eld på min katt, min hund och vårt hus. Jag har till och med grillat guldfiskarna, tror jag. Det här är första brevet som du får av mig för jag har inte haft tid förrän nu…"

Oscars korrespondens med Gud blir början på ett fantastiskt äventyr, en resa som till och med innefattar ett djärvt flyktförsök i baksätet på Tant Roses bil! När allt är slut, när det inte finns fler ord att säga och inga brev kvar att skriva, när den stunden kommer – ja, då har Oscar verkligen levt.

Föreställningen Oscar och den rosa tanten är en hyllning till livet, baserad på Éric-Emmanuel Schmitts succéroman. 

Det är en historia som griper tag och som med humor, värme och nyfikenhet tar sig an det största mysteriet av dem alla – livet.

Oscar och den rosa tanten bygger på en roman av den franske författaren Eric-Emmanuel Schmitt. Berättelsen har gjort succé både som bok och som pjäs. Trots att den handlar om något av det svåraste som går att föreställa sig, ett barn med en dödlig sjukdom, har den beskrivits som en hyllning till livet.

– Det kan jag hålla med om. För mig handlar den ännu mer om hopp, och vad vi människor kan betyda för varandra, säger Ing-Marie Carlsson, som gör alla roller i föreställningen.

 Hon är en av Sveriges mest folkkära skådespelare och känd från film- och tv-produktioner som Mitt liv som hund, Black Jack, Änglagård, Berts dagbok, Tre kronor och Beck. På senare tid har hon bland annat synts i Kulturhuset Spiras uppsättning av Norén-pjäsen Demoner och turnerat med Riksteaterns föreställning Bolanders skor tillsammans med Anna-Lena Hemström. 

Manus: Eric-Emmanuel Schmitt
Översättning: Lars Lind
Regi: Ola Hedén
Scenografi/kostym: Johan Mansfeldt
Medverkande: Ing-Marie Carlsson & Per Svenner (musiker).

Föreställningens längd: 90 min, inkl 20 min paus.