ORMENS VÄG PÅ HÄLLEBERGET

En musikalisk berättarteater
efter Torgny Lindgrens roman


Ormens väg på hälleberget är en tragikomisk berättelse om förtryck och skulder som går i arv, ruvandet på hämnd och den livsviktiga musiken.

Tiden är slutet på 1800-talet i Västerbottens inland. Skrävel-Jani sitter vid en rasbrant för att göra upp med Vår Herre och han tänker draga alltihop alldeles som det var.

"Jonas Hedlund som har sina rötter i Västerbotten har fångat in alla karaktärer på ett trovärdigt sätt och texten flyter som ett rinnande vatten. Han gör en rolltolkning som är det bästa jag sett på mycket länge. Här faller allt på plats och jag tycker att "Ormens väg på hälleberget" förtjänas att visas på de stora scenerna."/ Nerikes Allehanda

Jonas Hedlund är frilansande skådespelare och utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Han är uppvuxen i byn Drängsmark i Norra Västerbotten men bor nu i Örebro sedan flera år. Han har återkommande arbetat på Teater Martin Mutter, men även på Lerbäcks Teater och Örebro Teater. Nu står han ensam på scen i denna berättarföreställning som vilar helt på Torgny Lindgrens berättelse.


 Av och med: Jonas Hedlund.

Produktionen är ett samarbete med Teater Martin Mutter.

Föreställningens längd: 65 min.


Varmt välkomna!